مقالات

گردگیر پلوس و اهمیت آن

در خودروهای دیفرانسیل جلو یا دو دیفرانسیل، لوله اکسل‌ها رابط انتقال قدرت به چرخ‌ها هستند که خودرو را به حرکت در می‌آورند. لوله اکسل باید منعطف باشد، زیرا علاوه بر وظیفه انتقال نیروی تولید شده از پیشرانه به چرخ‌ها را که بر عهده دارد، باید به سیستم تعلیق اجازه بالا و پایین شدن و همچنین گردش چرخ‌های جلو به چپ و راست را بدهد.  قطعه‌ای که امکان جابجایی و انتقال قدرت به اکسل را می‌دهد، پلوس نامیده می‌شود.

گردگیر پلوس پوششی لاستیکی، منعطف، آج دار و به شکل قیف است که از پلوس محافظت می‌کند. وظیفه این قطعه نگهداری گریس پلوس و همچنین محافظت از سر پلوس در برابر گرد و غبار و آلاینده‌ها است.

گردگیرها در دو مدل گردگیر پلوس سمت گیربکس و گردگیر پلوس سمت چرخ تولید می‌شوند.

گردگیرها بصورت دوره‌ای باید بازدید و سرویس شوند، چرا که به مرور زمان فرسوده می‌شوند. اگر خودرو به طور مداوم با گردگیری معیوب و خراب حرکت کند، پلوس آن به شدت آسیب میبیند.

گردگیرها به راحتی ممکن است پاره شوند. رانندگی در جاده‌ و برخورد سنگ و اشیاء سخت و یا کهنه بودن گردگیر ممکن است باعث پارگی آن شوند. در صورت بروز این اتفاق، گریس داخل سر پلوس نشت کرده و آلاینده‌هایی مانند آب و ذرات گرد و غبار به راحتی داخل آن نفوذ کرده و به پلوس آسیب می‌رسانند. نشتی گریس به عنوان روان کننده و نفوذ آب به داخل، به سرعت باعث زنگ زدگی و خرابی سر پلوس و یا سر گیربکس خواهد شد.

gardgir_enfejari.png

خرابی گردگیر پلوس به ظاهر ساده اما از نقص‌های اساسی و حساس است که باعث عدم به حرکت درآمدن خودرو می‌شود. بنابراین باید به موقع مراقبت و بازدیدها انجام شوند و درصورت پارگی بلافاصله آن را تعویض نمود.

علائم خرابی گردگیر به شرح زیر است:

  • ترشح گریس داخل چرخ
  • لرزش در حین رانندگی
  • آسیب دیدگی مشهود

چنانچه لرزش‌های شدید و یا صدای تق-تق قابل توجه در حین دور زدن به گوشتان خورد، به احتمال زیاد دیر اقدام کرده‌اید و کل محور اکسل باید تعویض شود.

با توجه به عواقب و هزینه‌های پیش رو در بی توجهی و عدم مراقبت از گردگیرها، پیشنهاد می‌شود هر 20000 کیلومتر به طور منظم بازدید و بررسی شوند.

نکته قابل توجه در مورد پارگی گردگیرهای خودرو L90 این است که به محض آسیب دیدن و پارگی گردگیر پلوس سمت گیربکس، تمامی واسکازین (روغن گیربکس) از گیربکس خارج شده و باعث از بین رفتن گیربکس می‌شود، که این نقص توسط گروه فنی مهندسی مجموعه طهران پارت با توجه به اختراع صورت گرفته به طور کلی رفع شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *